Wszystko co sobie wymarzę ….

Inspekcje wciąż ogłaszają wyniki badań, po kontrolach   jakości przetworów mięsnych. Do mięsa wstrzykuje się wodę z różnymi substancjami chemicznym, konserwantami, polepszaczami smaku czy wypełnienia preparatami sojowymi. Wyroby, które niegdyś wędziło się w dymie, teraz są moczone  w czarnym płynie w specjalnych kadziach. Dużo by pisać o parówkach, które tylko wyglądają jak parówki i o chlebie do którego producenci dosypują spulchniacze  i o zgrozo!!  nawet gips – by długo zachowywał świeżość.

Po domowych wypiekach, które oczywiście codziennie  goszczą na moim stole stole, pora na akcję „domowe wędliny”. Pierwsze kroki zostały więc poczynione. Oto takie bardzo proste  urządzenie jak szynkowar. Na rynku takich urządzeń jest bardzo wiele, sama nie zdawałam sobie sprawy,  że szynkowary, które posiadały nasze babcie i mamy w dzisiejszych czasach  również cieszą się wcale nie mniejszą  popularnością.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: