Wszystko co sobie wymarzę ….

Frytki, które nie są ziemniakami. Ostatnio wykorzystuję w kuchni bardzo dużo  różnych warzyw zwłaszcza, że teraz na nie jest idealna pora. Można je przyrządzić na różne różne sposoby, tak by te ugotowane zachwycały nas nie tylko   swoim smakiem ale i  możliwościami podania.

Składniki:

Kalafior, 200 ml wody mineralnej, 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu, 1 łyżeczka soli, suszona natka pietruszki.

Przygotowanie:

Kwiaty kalafiora ugotować. Z pozostałych składników  wymieszać ciasto o konsystencji śmietany (gęstość regulować wodą lub mąką). Różyczki maczać w cieście i smażyć  na  gorącym oleju. Polać sosem czosnkowym.

To samo można zrobić z ugotowana na pół twardo fasolka szparagową.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: