Wszystko co sobie wymarzę ….

Kubusiowe ciasto

Polecam dla tych, którzy lubią wszelkiego typu ciasta z bitą śmietaną.

Składniki:

Biszkopt z 4 jaj,  1 litr przecieru  owocowo -marchwiowego (typu Kubuś: marchew, banan, jabłko), 3-4 budynie śmietankowe bez cukru, 5 łyżek cukru, 3/4 szklanki zimnej wody,4 duże jabłka, 1/2 litra śmietany kremówki, 2 opakowania śmietan fix, 3 łyżki cukru pudru.

Wykonanie:

Upiec biszkopt z 4 jaj. Przecier owocowo- marchwiowy wlać do garnka do niego zetrzeć 3-4 duże jabłka i gotować na małym ogniu, aż  jabłka będą miękkie. Przecier z jabłkami dosłodzić 5 łyżkami cukru. W 3/4 szklanki  zimnej wody rozpuścić budynie i wlać  do przecieru-  zagotować.  Powstałą masę budyniową wlać na biszkopt. Gdy wystygnie  ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem  i śmietan fixem.  Ubitą śmietanę nałożyć na warstwę budyniową. Ciasto przechowywać w lodówce.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: