Wszystko co sobie wymarzę ….

Racuchy serowo-jogurtowe

Racuchy to chyba ulubiona potrawa wszystkich dzieci. Oprócz tych znanych wszystkim racuchów drożdżowych, w moim repertuarze jest jeszcze kilka przepisów.

Składniki:

200 ml jogurtu naturalnego, 200 ml serka waniliowego, 2 jajka, 3 łyżki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczone, około 2 szklanki mąki;

Olej do smażenia;

Przygotowanie:

Jajka ubić z cukrem na puszysto, dodać jogurt, serek, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Wszystko zmiksować. Ciasto o dobrej konsystencji ma spadać z łyżki, a nie się wylewać.  Patelnię rozgrzać i smażyć na oleju racuchy. Podawać obsypane cukrem pudrem i cynamonem lub według indywidualnych upodobań smakowych.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: