Wszystko co sobie wymarzę ….

Koreczki naleśnikowe

Do potrawy wykorzystałam naturalne pasty barwiące: pastę pandanową, którą otrzymuje się z liści egzotycznej rośliny pandanowca oraz pastę coopandan. W Azji południowo-wschodniej, pandanus jest tak znany i wykorzystywany do ciast i deserów jak u nas Wanilia. Indonezyjską pastę z  pandanowca  można zakupić w sklepie internetowym  http://www.pandanowa.pdg.pl/



Składniki:

Ciasto naleśnikowe (przepis podstawowy), biały ser, rzodkiew, czosnek granulowany (lub ząbek świeżego), szczypior, jogurt naturalny, plastry szynki lub łososia, sól, pasta pandan, pasta cocopandan;


Przygotowanie:

Swoje ciasto naleśnikowe  (zrobiłam na 3 szt. naleśników) podzieliłam na trzy części, do jednej z nich dodałam kroplę pasty pandanowej,  do drugiej części  kroplę pasty cocopandan, natomiast trzecią cześć ciasta pozostawiłam bez dodatków. Oczywiście koreczki  można przyrządzić bez dodatku past.

Usmażyć naleśniki. Z sera białego i jogurtu naturalnego zrobić twarożek, posolić. Podzielić go na 3 części, każdą część zrobić o innym smaku (czosnkowy- dodać czosnek granulowany, rzodkiewkowy – dodać rzodkiewkę drobno pokrojoną, szczypiorkowy – dodać drobno pokrojony szczypior). Każdy naleśnik posmarować innym smakiem sera. Na ser poukładać plastry łososia lub szynki. Zwinąć naleśniki w rulon i pokroić na małe cząstki. Nabić na  wykałaczkę i układać na talerzu.


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: