Wszystko co sobie wymarzę ….

Doskonałe na szybką kolację, śniadanie lub jako jedna z potraw na ciepło na spotkania towarzyskie.

Składniki:

Opakowanie ciasta francuskiego, 10 cienkich krótkich parówek, 10 plastrów sera żółtego, papryka konserwowa, 1 roztrzepane jajko, ziarno sezamowe;

Przygotowanie:

Ciasto francuskie tniemy wzdłuż na 10 cienkich pasków. Paprykę konserwową tniemy w długie paski. Każdą parówkę i paseczek papryki owijamy plastrem zółtego sera, następnie  owijamy jednym paskiem z ciasta francuskiego. Układamy na blasze i smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnem sezamowym (niekoniecznie, mi tym razem zabrakło). Pieczemy w piekarniku  200°C  aż ciasto uzyska złoty kolor. Podawać najlepiej na ciepło. Do polania można podać sos czosnkowy, ketchup.

Inna propozycja podania:

Można  podawać do gorącego czerwonego barszczyku, wtedy zamiast papryki konserwowej proponowałabym na plastry sera nałożyć podsmażone pieczarki,  owinąć parówkę i dopiero owijać paskami ciasta francuskiego.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: