Wszystko co sobie wymarzę ….

Mieszankę używam do wszystkiego, można nią posypać  kotlety, dodać do masła i  zrobić  ziołowe masełko, którym można posmarować bagietki i zapiec w piekarniku. Posypuje nią min starty ser, zapiekanki, tosty i rozmaite potrawy.

Skład:

Majeranek, oregano, zioła prowansalskie, tymianek, gorczyca, pieprz kolorowy (czerwony, czarny , biały), skórka pomarańczowa, skórka cytrynowa, pieprz ziołowy, warzywa suszone (marchew, pietruszka), koper, pietruszka zielona, sól morska, papryka słodka suszona w kawałeczkach, jałowiec, gałka muszkatelowa, kolendra, ziele angielskie, gorczyca, czosnek suszony, cebula suszona, bazylia, kminek, pomidory suszone, czosnek niedźwiedzi;

Przyprawę wsypuję do młynka ręcznego do pieprzu,  którym bezpośrednio mielę np na masełko na bagietce, tosty.  Mielę również w młynku do kawy, by mieć większą ilość zmielonej.Czasami  potrzebuję doprawić  mięso, czy zapiekanki makaronowe, więc wtedy wygodniej mieć również już zmieloną.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: