Wszystko co sobie wymarzę ….

Rurki półfrancuskie

Rurki półfrancuskie z marmoladą można przechowywać  dość długo w papierowej torbie, czy szklanym naczyniu.

Składniki:

1 kostka margaryny, 1 szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, 50 dag marmolady, cukier puder.

Przygotowanie:

Mąkę dokładnie posiekać z margaryną i dolewając po trochu śmietanę wyrobić ciasto. Rozwałkować cienkie placki, pokroić na małe kwadraciki, posmarować marmoladą i zawinąć rurki. Ułożyć (spojeniem do dołu) na blasze  wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na złoty kolor.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: