Wszystko co sobie wymarzę ….

Ciastka morelowo -kokosowe

Następna propozycja ciastek do dłuższego przechowywania z pomarańczowymi kawałkami suszonych moreli.

Składniki

1 jajko,  125 g miękkiego masła, 200 g cukru pudru, szczypta  soli, 100 gram suszonych moreli, 275 gram  mąki, aromat rumowy, 50 gram  wiórków kokosowych;

Przygotowanie:

Masło z cukrem, jajkiem, szczyptą  soli  utrzeć w misce na  puszystą masę. Dodać pokrojone na drobne kawałki suszone  morele, aromat rumowy, wiórki kokosowe,  mąkę i razem wszystko wymieszać. Z ciasta uformować dwie kanciaste belki o długości ok 30 cm.  Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny.  Belki kroić na plastry około 4 mm.
 Układać na blasze wyłożonej papierem  i piec ok. 10 minut w temperaturze 180°C.
Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: