Wszystko co sobie wymarzę ….

Robię pastę od lat. Dodaję ją do różnych sosów mięsnych, jako jeden z sosów  na pizzę, dodatek do mięs, wędlin i  makaronów. Dlatego w moich przepisach paprykowa pasta często może się pojawiać, jako jeden ze składników. Oczywiście można ją pominąć.

Składniki:

1 kg cebuli, 3 kg papryki, 5 ząbków czosnku, sól , pieprz, łyżeczka cukru, 1 szklanka  oleju, mała cukinia, 3 marchewki, 1 bakłażan, 2 pomidory zielone, 4 pomidory czerwone, 3 łyżki soku z cytryny.

Przygotowanie:

Zetrzeć marchew i pokroić w kostkę pozostałe warzywa. Olej rozgrzać w garnku, dodać warzywa i smażyć aż będą miękkie, doprawiać przyprawami do smaku wg swojego uznania. Zmiksować Benderem na pastę.  Nałożyć do słoiczków i pasteryzować 15-20 minut.


Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: