Wszystko co sobie wymarzę ….

Rolada jabłkowa

Bardzo szybka rolada i na dodatek bardzo smaczna.

Składniki:

5 jajek, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 kg jabłek.

Przygotowanie:

Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Jajka ubić jak na biszkopt, dosypywać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia. Dużą blaszkę – taką jak jest oryginalna w piekarniku wyłożyć pergaminem, wyłożyć jabłka i wylać na nie ciasto, wyrównać lekko. Piec 30 minut w temperaturze 180 C, aż będzie rumiane. Ciepłe wyłożyć na ściereczkę górą do dołu, ściągnąć papier i zwinąć gorącą w roladę i pozostawić do ostygnięcia, posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem.
W ulepszonej wersji wkrawam do jabłek (mniejszej ilości ) 1 banana i dosypuje garść rodzynek, wiórki kokosowe lub zamiennie cynamon.

Reklamy

Comments on: "Rolada jabłkowa" (2)

  1. Rolada wygląda fantastycznie, jestem pod ogromnym wrażeniem całego bloga:) Pozdrawiam!

  2. Dziękuję witaminko 🙂 – ja natomiast odkryłam przez przypadek Twoje kulinarne inspiracje i jak tylko znajdę czas to będę zaglądać.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: